Senaste inläggen

Av Eva Johansson - 3 februari 2015 07:45

Vi har börjat med att rusta upp gamla huset, har även skrivit kontrakt med en barnfamilj som ska flytta in där, många saker är det som ska fungera och väljas ut, tapeter och mattor samt färg, även knoppar o beslag. Har varit och tittat på köksluckor och bara där finns det hur mycket olika nyanser av vitt som helst.


Vitt är det även ute! Det har snöat oavbrutet i 3 dagar så nu tycker jag att det räcker. Får extra värk när det ska bli nederbörd så det känns verkligen i kroppen detta snöoväder!


Nu hoppas vi på att snön försvinner efter alla barns sportlov och att vi får en härlig vår istället!


Ha det bra!

ANNONS
Av Eva Johansson - 5 januari 2015 08:03

Vi håller på att tömma andra huset nu, det ska ju renoveras så det enda som blir kvar är köksbord, stolar och micro till de som ska utföra rustningen. Maken och jag har hittat mycket roliga saker från 3 generationer. Det värsta med allt är att båda 2 har väldigt ont i kroppen av allt slit, igår kom även sonen och hjälpte till!


Max är inte så förkyld längre, det märks att han mår bättre då han är gladare och äter med god aptit, han har nog gått upp i vikt igen!


Jag fick både puss och kram när de åkte hem, goaste, finaste lilla kompisen Max, vilket litet charmtroll, trollbinder alla, stora som små!   Ha en bra trettondagsafton! 

ANNONS
Av Eva Johansson - 26 december 2014 22:19

Så är julen överstånden, har haft båda barnen med respektive samt Max och hans mormor och så förstås gammo (Min mamma) här! Vi fikade hos svärfar på förmiddagen innan vi begav oss hemåt för att äta julbord hos oss. Tror att alla blev nöjda med maten. Tomten dök upp här innan Kalle Anka eftersom dottern och mågen skulle vidare till hans föräldrar och syskon. Här har aldrig funnits så många paket som denna julafton, Max blev överöst!


Juldagen kom och så gjorde även barnen! Max provade att åka pulka för första gången i sitt liv på den lilla snö som vi har och det var väldigt populärt! Vi fortsatte äta av julbordet som vi kommer att bli jättetrötta på!


Annandag jul har bestått mest av att rensa ur gamla huset!

Vi har även tänkt på de som drabbades av Tsunamin för 10 år sedan!


Har mycket ont i kroppen idag men det blir väl lätt så när man har haft gäster! Hoppas ni är nöjda med er jul!


 Av Eva Johansson - 16 december 2014 07:57

Jag är precis som alla andra - hostig och förkyld - Är verkligen trött på detta hostande som nu pågått i flera månader, lika med barnbarnet och sonen. Var barnvakt i går då Max var febrig på morgonen (Försvann under dagen)


Barnbarnet är ett litet underbarn (enl mig) De hade bakat pepparkakor på förskolan och när det några dagar senare skulle göras hemma visste 1 1/2 åringen precis hur det skulle gå till, kavla och stansa ut och därefter i ugnen, han blir även överlycklig när det ska bryggas kaffe för då ska han visa mamma i vilken ordning man häller i och vad! Har alltid sagt att han studerar ingående hur allt går till och tar sedan efter! Vi har väldigt roligt när vi är tillsammans mitt älskade barnbarn och jag! Partisk? Det är jag kanske precis som alla andra mor/farföräldrar!


Julklapparna färdighandlade sedan länge och även inslagna! Ska idag trilla köttbullar och lägga i frysen, lägger nog även in sill.


Vi har även fått intressenter på att hyra "farfars" hus, så det ska nu plockas ut och renoveras för en icke billig penning!


Ha det bra och GOD JUL på er läsare!


  Så här glada är vi tillsammans!

Av Eva Johansson - 19 november 2014 08:14

Max har varit sjuk igen, blir förkyld och hostig så fort han kommer tillbaka till förskolan, jag hoppas att han inte har förkylningsastma som hans far när han var liten...

Idag go vänner så blir Max 1 1/2 år! Tycker tiden går såååå fort, utvecklingen likaledes! Han har börjat upptäcka väldigt många saker.....Mamma och pappa har köpt en belysning till hans rumsfönster, ett sådant där som ser ut som en gardin med lysande stjärnor på och den visade han mig ivrigt när jag var där för ett par dagar sedan, han tycker verkligen att slingorna är sååååå fina när de lyser!

Såpbubblor har verkligen blivit en ny favorit hos honom och han talar minsann om när han vill att bubblorna ska blåsas! Han säger nämligen pruttljud med tungan ute och bler = Bubblor

Igår kom då äntligen det ord som jag väntat på - FARMOR! - kanske inte så tydligt men iaf MAMMO! Den killen kan han! Tror att han kommer bli lika tidig med talet som sin far! ÄLSKAR verkligen denna unge som är så förbaskat gullig och rar! 


Kramar på er alla!

Av Eva Johansson - 10 november 2014 07:46

För en vecka sedan så hade vi åska här........just det, åska i november........ Inget man räknar med precis och speciellt inte mitt i natten!

Vi vaknade bägge omkring 0200 av att det smällde rejält, vi rusade upp och började dra ur känsliga apparater. Det pangade till och lystes upp i vardagsrummet och i och med det så var vår 1 1/2 åriga 46 tums TV ett minne blott (Även Tv mottagaren ifrån Telia)

Vi har en 21 tums TV också så vi har tittat på gratiskanalerna så helt utan har vi inte varit iaf.


Så inträffar nästa sak.......Min MAC måste uppdateras från Snow leopard till något som hette Yosemite.......Ok.......Datorn tappade all kontakt med internet......VE OCH FASA!!!!! Maken som är bekant med den som skulle ge kostnadsförslag på vad TV:n skulle gå på att laga, kunde gudskelov MAC och hjälpte mig att återfå kontakten.


Ny TV är nu inköpt (Samsung 55 tum) Datorn fungerar och jag är urfattig!


Sonsonen var här i helgen, underbara unge!......Hans ordförråd utökas varje gång vi ses! Tyvärr håller han på att bli förkyld igen men det ska väl vara så när man börjar på förskolan (OBS! Jag skrev inte dagis!)


Kram på er!


   Här spelar Max och pappa Robin fyrhändigt! 

Av Eva Johansson - 27 oktober 2014 07:41

Jag och maken har i helgen flyttat svärfar till en egen lägenhet på äldreboendet så nu kan jag ta resterande i min egen takt och slippa stressa över denna flytt....Började att packa så fort vi fick reda på att han skulle få bo kvar i gästrummet tills någon lägenhet skulle bli ledig och sista veckorna har bestått av att måla lite möbler som han skulle ha med sig (Blev som nytt igen) Har även behövt att handla lite nytt åt honom såsom gardiner mm. Jag bar kanske inte så mycket i helgen men det var jag som packade upp och inredde lägenheten åt honom! Svärfar blev jättenöjd och tycker att det är väldigt fint, så nu är det gjort iaf!!!


Barnbarnet och hans föräldrar är sjuka, de blev tvungna att besöka akutmottagningen med Max som hade 40 gr på morgonen och hostade så förskräckligt och om jag har fattat allt rätt så hade han bronkit (Det är väl luftrörskatarr?) och öroninflammation! Oj Oj Oj bara han inte är ett öronbarn....Han har dock fått medicin och blir förhoppningsvis snart bra igen!


Jag önskar er alla en bra dag!


Av Eva Johansson - 24 oktober 2014 08:00

Har varit barnvakt åt Max då han börjat om med sin förkylning, hostar och snorar, ska bli intressant att se om farmor, dvs jag, klarar sig denna gång ifrån förkylningen, har just blivit bättre från den förra och har väl inte någon större lust att återgå till snörvlandet, hostandet och bihåleinflammation!


Max har fått en väldigt god vän ibland våra djur.....vår katt Sessan som tålmodigt tagit sig an barnbarnet, hankatten Elvis flyr fältet hysteriskt när han ser Max, vår hund Totte går in i garderoben i hallen och gömmer sig men lilla fina Sessan låter honom både klappa och förfölja henne. Hon följde med oss ut och lekte som om hon vore en liten kattunge igen, allt för att roa Max som gapskrattade åt henne. När hon vill vara ifred så går hon upp på övervåningen och lägger sig varvid Max står nedanför trappen och ropar "kiiiiisseee därupp" pekandes uppåt! Lille raringen! 


Ha en bra höstdag mina vänner!


  Når lysknappen nu!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se