Senaste inläggen

Av Eva Johansson - 5 april 2015 18:46

Det har gått ett tag sedan jag skrev av mig, har haft mycket att göra, dels med ombyggnationen/restaureringen av gamla huset, dels har jag fått mitt eget kök minirenoverat (Tapet, målning samt lackning av luckorna) Det är verkligen mer än man tror att hålla på med dylika saker (JAG HAR HAFT HANTVERKARE)


Påskaftonen har firats tillsammans med mor, barn med respektive och barnbarn! Vi har naturligtvis även hälsat på svärfar varje dag! Han mår relativt bra just nu även om det inte är mycket kvar av honom (61 kg, mot tidigare 90)


Svärdottern hade med sig en jättegod påsktårta och jag lovar att det var bland de godaste tårtor jag någonsin ätit! 

   

Jag fick även flera påskpussar på munnen av gullungen Max!

Trevlig fortsättning på påsken! 


ANNONS
Av Eva Johansson - 2 mars 2015 07:15

I lördags när vi besökte svärfar (Mycket piggare igen) så talade han om att personalen frågat honom om vad han ville dricka till pannkaksbrödet! Vi kom så småningom fram till att det var pizza han menade och trodde förstås att han drömt igen men ack vad vi bedrog oss, de hade verkligen beställt pizza till äldreboendet och drack vin och öl till! HÄRLIGT! Jag blir väldigt glad över att personalen engagerar sig i de äldre! De har även öppnat en sida på fb som på ett par dagar fått många gillare! Tack Almgården!


Ha så bra ni kan i detta regnoväder!

ANNONS
Av Eva Johansson - 23 februari 2015 17:00

Titeln låter som en barnbok lr? Håller på med en snikvariant av att rusta köket! Har lämnat bort luckorna för lackering (ljusgrå) och målat kaklet vitt, väntar nu på att tapetsering och målning ska ske!

Kakelbilder:     Före och efter!


Maken har varit i kontakt med polisen idag angående en dieselstöld som han och kompisen blev vittnen till igår. Maken som är väldigt gladlynt av sig hejade glatt och tjuven hejade tillbaka så att han såg ansiktet på honom, kompisen är nog lite smartare och tittade därför på registreringsnumret på bilen, kollade upp det och fann att bilen var obes och oskattad. Eftersom de inte visste då att det var en stöld (Skogstraktor? hos grannen) ringde maken upp skogsägaren och berättade vad de sett! Polisen har varit i kontakt med honom 3 ggr idag och imorgon ska han in och titta på fotografier för att identifiera ev gärningsman! Ytterligare en granne hade sett händelsen. Maken är inte pigg på det men eftersom det är för dåligt med civilkurage i Sverige gör han det! Ha det så bra alla!


Av Eva Johansson - 17 februari 2015 09:48

Ja som sagt; Ibland blir det mycket på en gång, det var bara ett litet tag sedan jag var på reumatologen och gjorde årsundersökningen och fick kortisonsprutor, igår fick jag en akut tid hos tandläkaren då en ful visdomstand höll mig vaken hela natten, den fick tandis behålla, jag ville då rakt inte ha den kvar! Idag fick jag meddelande om att mina nya glasögon var klara för avhämtning, vilket passar utmärkt då jag skall till Mälarsjukhuset (ögonsköterskan) på eftermiddagen! Nu återstår bara röntgen på mina leder på torsdag, ögonläkaren om ca 1 månad (Proppen), tandläkaren för årlig undersökning om en månad, ögonkliniken om ca 4 veckor då jag ska kollas för min medicin (Plaquenil). Medicinkliniken brukar numera ta ganska lång tid på sig för den årliga kontrollen så det dröjer nog ett tag! Jag blir ganska trött på att inte få vara frisk och kry som de flesta människor är.


Svärfar har återigen varit mycket dålig, distrikstsköterskan ringde flera gånger, han är nu något bättre igen!


Ha en bra dag alla läsare!


En liten bild på solskenet Max:


 
Av Eva Johansson - 9 februari 2015 07:57

Jag är en grubblare har jag kommit på nu på äldre dar, funderar och funderar, blir arg, glad och ibland ledsen. Jag drömmer även om det jag funderat på under dagen, det är väl mitt sätt att bearbeta saker och ting på antar jag. 

Att skriva av sig känns skönt om det är något som jag går och ältar på! Nog om detta! Svärfar återigen på bättringsvägen efter lite pencillinbehandling, husrenoveringen går framåt, snön smälter så sakteliga, maken ska redan bestämma semesterveckor och jag ska koka ärtsoppa idag!


Världens underbaraste var hemma hos farmor i helgen! Vi fick rå om varandra alldeles själva   då pappa hjälpte till med mattborttagning och mamma var och handlade i V-åker! Så snäll och fin kille får man leta efter, fast jag förstår ju att han trilskas lite hemma, det hör ju till utvecklingen. Föräldrar ska pressas till/av Max (Dålig ordvits), numera får jag hjälp med dukning och urplockning av diskmaskinen! Sjunger gör han också emellanåt! Oumpa, oumpa fallerallera (Tänk om jag hade en liten, liten apa)


Ha en bra dag alla!

 Av Eva Johansson - 3 februari 2015 07:45

Vi har börjat med att rusta upp gamla huset, har även skrivit kontrakt med en barnfamilj som ska flytta in där, många saker är det som ska fungera och väljas ut, tapeter och mattor samt färg, även knoppar o beslag. Har varit och tittat på köksluckor och bara där finns det hur mycket olika nyanser av vitt som helst.


Vitt är det även ute! Det har snöat oavbrutet i 3 dagar så nu tycker jag att det räcker. Får extra värk när det ska bli nederbörd så det känns verkligen i kroppen detta snöoväder!


Nu hoppas vi på att snön försvinner efter alla barns sportlov och att vi får en härlig vår istället!


Ha det bra!

Av Eva Johansson - 5 januari 2015 08:03

Vi håller på att tömma andra huset nu, det ska ju renoveras så det enda som blir kvar är köksbord, stolar och micro till de som ska utföra rustningen. Maken och jag har hittat mycket roliga saker från 3 generationer. Det värsta med allt är att båda 2 har väldigt ont i kroppen av allt slit, igår kom även sonen och hjälpte till!


Max är inte så förkyld längre, det märks att han mår bättre då han är gladare och äter med god aptit, han har nog gått upp i vikt igen!


Jag fick både puss och kram när de åkte hem, goaste, finaste lilla kompisen Max, vilket litet charmtroll, trollbinder alla, stora som små!   Ha en bra trettondagsafton! 

Av Eva Johansson - 26 december 2014 22:19

Så är julen överstånden, har haft båda barnen med respektive samt Max och hans mormor och så förstås gammo (Min mamma) här! Vi fikade hos svärfar på förmiddagen innan vi begav oss hemåt för att äta julbord hos oss. Tror att alla blev nöjda med maten. Tomten dök upp här innan Kalle Anka eftersom dottern och mågen skulle vidare till hans föräldrar och syskon. Här har aldrig funnits så många paket som denna julafton, Max blev överöst!


Juldagen kom och så gjorde även barnen! Max provade att åka pulka för första gången i sitt liv på den lilla snö som vi har och det var väldigt populärt! Vi fortsatte äta av julbordet som vi kommer att bli jättetrötta på!


Annandag jul har bestått mest av att rensa ur gamla huset!

Vi har även tänkt på de som drabbades av Tsunamin för 10 år sedan!


Har mycket ont i kroppen idag men det blir väl lätt så när man har haft gäster! Hoppas ni är nöjda med er jul!


 Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se